Sabtu, 30 Jun 2012

Carrot Cake Lagiiii..!!!

Dicatat oleh Nor Zaida Hanim Cantek di 12:59 PTG 3 ulasan Pautan pada catatan ini
Assalammualaikum.. Salam Sejahtera buat semua, dah lama sangat zaida xmenulis n meng'update' bloQ nih.. banyak juga gambar2 yg nak di'upload'.. nilah jadinya bila penyakit 'M' melanda.. hahahaha.. wOkey lah.. jOm tgk2 antara kek2 yg zaida wat.. utk dijual kat ofis en.sOmi dan juga tempahan dari customer.. :)


Carrot Cake wif cream cheese.. Jiran lorong 2/3 yg order.. katanya teringin nak mencuba kek carrot zaida nih.. nak try yg 1/2kg jer dulu.. kebetulan plak mggu tuh Father's Day sO, zaida pun cadangkan tulis "Happy Father's Day".. QAAZ tuh plak gabungan nama anak2 kak pah n abg saiful.. Qaseh, Aisyah, Aiman & Zakwan.. suke sangat tgk happy family nih.. :) Kak pah ckp sekali hadap jer dah habis.. TQVM kak pah.. lenkali leh ler order lg.. :)


Yang ni plak jiran sebaris ngan umah zaida nak.. Zaida saje iklankan kat FB ada lagi 1 yg 1/2kg kalo sesape nak.. Trus jer dia book, request tulis tuh spesel utk Hubby dia.. :) TQVM kak Norshahida Darus..



Carrot cake wif cream cheese 1kg++.. nih order dari jiran lama masa zaida dOk kat Rancangan Tanah Belia Air Terentang, Dengkil.. skrg nih tpt tu pun dah xde, yg tinggal signboard jer.. Nurul Sobah order utk Beloved Hubbynye.. zaida suka ngan customer yg xkisah nak design n warna ape pun.. sOO.. zaida cuba jer la deco camni.. sib baik dia suka.. pagi dia amik kat umah zaida.. petangnye zaida sms dia cOz nak tau feedback.. dia ckp dah abis pun.. sukanya dengar bila custOmer kita puas hati & suka makan kek kitya wat kan.. berbalOi-balOi rasanya.. :) TQVM Nurul..

pandangan sisi kek order by Nurul Sobah Miskandar.. :)


Carrot cake 200g.. nih zaida wat versi kecik, senang Hubby zaida nak bw g ofis utk dijual.. deco tu sesaje jer wat sbb nak menghabiskan cream yg dah ada.. tp harga tetap sama jer.. sOO.. sesiapa yg nak mencuba rasa kek carrot buatan zaida nih bOleh ler order.. tgk kat Fb ke @ call jer zaida 019-6112894..






Rabu, 16 Mei 2012

Barbie Cake

Dicatat oleh Nor Zaida Hanim Cantek di 2:43 PTG 4 ulasan Pautan pada catatan ini
Bulan April.. bulan yg full dgn besday.. diri saya sendri, anak sulungku, adik2 ku, ipar duaiku & juga anniversary emak & ayah.. :)..
Soooo.. decide wat celebrate besday anakku kat klang.. dia awal2 lg dah request nak kek barbie.. hehehe.. Alhamdulillah menjadi gak ummie nye nih wat kek barbie.. 1st time wat kek nih, mule2 leceh gaks le.. huhu.. payah tOl nak me'ngait' gown barbie tuh.. sib baik menjadi.. mmg happy sesangat besday girl tuh.. tp xdan nak amik gamba masa potong kek coz bateri hp lak habis.. huhuhu..



Khamis, 10 Mei 2012

Kek Kacang Tanah

Dicatat oleh Nor Zaida Hanim Cantek di 3:16 PTG 2 ulasan Pautan pada catatan ini
Kek Kacang Tanah..
Actually 1st time gak dengo pasal kek nih.. Ini pun jiranku yg request.. Soo cariklah resepi dan cuba buat.. Alhamdulillah menjadi & jiranku pun cakap sedap.. :) ok, kira nih produk terbaru dari Az-Zaujah Bakery.. Alhamdulillah, Thanks a lot pada jiranku yg request kek nih.. bertambah rezeki dari ALLAH.. Amin.


Kek 3 serangkai..
hehehehe.. boleh jer la yer nama tuh.. sebab isteri kepada sepupu suamiku yg order kek nih skali 3 utk makan2.. Thanks a lot Nurul'Ain.. this week ada lg yg order kek 3 serangkai nih.. Alhamdulillah, esok kena deliver kek nih ke Giant at Prima Saujana.. Kak Nona Ayang yg order lak kali nih.. Hopefully u will like this cake.. :)

Isnin, 16 April 2012

My New Best Friend Forever... :)

Dicatat oleh Nor Zaida Hanim Cantek di 10:30 PG 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Sejak awal tahun aritu, badan rasa letih2 jer.. Lagi2 bila anak2ku dah mula sekOlah.. Nak kena bangun awal pagi, kejut anak2, kejut "hubby", nak buat sarapan.. Sumenyer rasa terkocoh-kocoh jer nak buat.. huhuhu.. dah itu rutinnye kan nak x nak, kena gak buat.. huhu.. lagi2 nak kena buat adalah melayan sikecilku.. mandi, menyusu, bagi makan & tidOkan.. hehehe..

Bila masuk tgahhari jer dah melepet kepenatan.. nak xnak kena gak tidO jap, tp bila bgn tidO badan masih rasa lesu lagi.. malam lak dah kepenatan.. kadang2 kOl 9 dah terlOlap.. huhuhu.. sian "hubbyku"...

Start bulan 3, slalu baca statement sepupuku di FB.. mengatakan semenjak dia mengamalkan satu produk nih, Alhamdulillah bdan semakin sihat & cergas, kurang rasa letih2.. Sooo.. aku pun amik keputusan nak mencuba gak produk nih.. hehehe.. nak tau produk apa?...



Inilah produknya... SET WANITA ANGGUN.... Alhamdulillah mmg terasa anggun jer lepas mengamal produk nih.. letih2 badan pun dah kurang (nak cakap xde langsung tu tipulah kan.. ) banyak kebaikan yg aku perolehi dgn mengamalkan produk ni.. contohnya QShe tu, susu badan makin banyak.. Alhamdulillah rezeki sikecilku.. Kalo xsempat nak masakkan bubur dia pun, bagi jer susu badan.. kalo lambat bg, confirm basah bajuku dgn air susu tuh.. huhuhu.. BIDADARI lak, mmg sgt2 memuaskan hatiku & "hubbyku"... Saat bersama jadi semakin INDAH.. hehehe.. bak kata2 yg tertulis kat kotak Bidadari tuh.. "Setiap malam adalah malam pertama.." hehehe.. memang terbukti sgt2.. :)



Xsampai sbulan aku makan produk nih.. Aku pun tambah lagi produk utk "hubby" pulak.. (dalam gambar nih ada Bidadari skali, yg tu utk jiranku). "Hubby" selalu mengadu sakit2 badan, sebab slalu bersukan kan.. soo penat.. Alhamdulillah sekarang nih dah sebulan makan produk nih, dah xde mengadu sakit2 badan lagi.. Yg ku lihat makin cergas jer sekarang nih.. Alhamdulillah sgt2. Bersyukur kerna mengenali produk nih.. memang menjaminkan kesihatan utk semua.. InsyaALLAH.











Selasa, 27 Mac 2012

Kek Ubi Kayu

Dicatat oleh Nor Zaida Hanim Cantek di 11:34 PG 2 ulasan Pautan pada catatan ini
Announcement... Produk terbaru..
Kek Ubi Kayu.. :)
Mula2 buat percubaan n bg jiran2 rasa.. Lepas tu Alhamdulillah ramai lak yg order..
MIL pun suka.. almaklumlah kek ni kan berasaskan ubi kayu.. soo, ala2 bingka ubi pun ada cuma xguna santan jer.. :) Anakku pun makan xhenti2.. :)


Edible Image Cuppies

Dicatat oleh Nor Zaida Hanim Cantek di 11:24 PG 0 ulasan Pautan pada catatan ini



Chocolate Cuppies theme Spiderman..
Alhamdulillah siap gak choc cuppies ni utk kawanku.. Thanks a lot to kak Aizatul Husna.. nih utk anaknya Farish bawa g skoll.. Hope u enjoy it.. :)

Ahad, 26 Februari 2012

Red Velcet Cake

Dicatat oleh Nor Zaida Hanim Cantek di 5:49 PTG 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Red Velvet + cream cheese topping.. Order dari kawanku.. Nurul Suhada.. thanks a lot order ngan kite.. lenkali order lagi yer.. :)


Red Velvet + buttercream.. utk makan2.. :)


Red Velvet, yg nih 1st time trial wat.. alhamdulillah menjadi, skrg pun dah ada yg order red velvet cake nih.. :)

Isnin, 23 Januari 2012

New Cake Collection Ready to order...

Dicatat oleh Nor Zaida Hanim Cantek di 11:34 PTG 0 ulasan Pautan pada catatan ini




Fondant Chocolate Cake...

Alhamdulillah akhirnya berjaya gak wat kek fondant nih.. Dah lama berangan nak wat kek camni.. Akhirnya dpt gak wat buat utk hantaran pertunangan adikku..
Soo.. sesiapa nak order kek camni lepas ni boleh la..

Isnin, 16 Januari 2012

Produk Terbaru!!!

Dicatat oleh Nor Zaida Hanim Cantek di 4:19 PTG 0 ulasan Pautan pada catatan ini


Assalammualaikum... Lama sangat x update blog nih.. Lebih sebulan rasanya.. Disebabkan komputer rosak, makanya xdpt lah nak meng'update' blog nih... Anyway nih ada produk terbaru.. Inipun atas permintaan sepupuku.. Soo.. Lepas sesiapa yg nak order ke boleh jer.. just give me a call @ sms... :)

Di kesempatan nih gak nak ucapkan terima kasih banyakkkkkkkkkk sangat utk suamiku yg tercinta (HAFIZ HAZAIMIE)... kerana telah me'renovate'kan dapurku.. alhamdulillah dapurku hampir sempurna sekarang ni.. soo, kerja pun akan menjadi lebih senang ler.. :).. tinggal nak tempah kitchen kabinet jer... Alhamdulillah.

 

Homemade Choice (Az-Zaujah) Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez | Distributed by eFree Blogger Help